SuperNaturals

Četiri smjera, četiri Vjetra, četiri Žene Moći

Četiri Vjetra bez iznimke utječu na svaku ženu. Ako osvijestimo taj utjecaj, tada nam je on pomoć na Putu. Ako ostanemo nesvjesni, utjecaj je i dalje tu ali tada ga ne možemo koristiti za naše najveće dobro. Štoviše, može postati i naša Tama. Učenje o Četiri Žene Moći drugoj ženi može predati samo žena i to ona Vješta. Ona koja je savladala sva četiri smjera i od svakog Vjetra napravila svog saveznika. Kreacija mi je namijenila rasnu Vješticu Juga koja me podučavala upravo tome kroz trening nemilosrdan za mog Đuru na više načina. Ah taj Jug, uvijek zna ubosti tamo gdje si najslabiji. Istovremeno sam je cijenila, voljela i pomalo je se bojala. Sada sam zahvalna što me nije štedjela. 

Sveti broj Četiri

Četiri je jedan od svetih brojeva, onaj koji sačinjava ovu našu zemaljsku „stvarnost“. I uistinu, ova realnost može se raščlaniti na zemlju, vodu, vatru i zrak – 4 elementa. (Peti je duh koji prožima sve i on se ne raščlanjuje već nas spaja s Jednim). Također, DNK svih bića građena je od upravo četiri baze (A, C, G, T) koje sačinjavaju sav organski Život na Zemlji. Sav ovaj Život koji putuje u krugu oko Sunca u kojem se izmjenjuju četiri faze tog kruga – četiri godišnja doba. Baš kao što kroz jedan mjesec prolazimo kroz upravo četiri lunarne faze. 

Četiri je jedan od gradivnih svetih brojeva stoga je sasvim prirodno da gradi i nas na razne načine. Naime, s obzirom na našu energetsku jezgru, postoje četiri energetska tipa žene i četiri energetska tipa muškarca. S obzirom da sam Žena, Vještica koja je vezala sva četiri smjera, s vama mogu podijeliti znanje o četiri smjera, Četiri Vjetra, Četiri Žene Moći. Intrigantno tajno učenje koje više ne želi biti skriveno već želi svoje darove dati svima koje su spremni ga živjeti. 

Maternica – Hram Moći

Ženin organ moći je maternica. Ovdje skladištimo svu našu osobnu moć i iz nje stvaramo ovaj svijet i sve druge svjetove. Ovaj organ moći je zapravo prvenstveno energetski ali se savršeno poklapa s našom maternicom te ga zato maternica „prevodi“ na fizičku razinu. Ako je žena izvadila maternicu, taj organ je i dalje tu, iako mu tada treba više pažnje i osnaživanja. 

I muškarci imaju taj energetski organ ali nemaju fizički koji ga utjelovljuje. Muški centar moći se često izjednačava s (donjim) tan-tienom koji se nalazi dva prsta ispod pupka i desetak centimetara unutra. 

Samo žene imaju utjelovljenje ovog organa iz čisto jednostavnog razloga: one su te koje rađaju. Doslovce, imamo moć roditi djecu ali i roditi novi Svijet ako želimo. Da, rađanje Novog Doba koje se upravo događa je na ženama. Ovo se nalazi u mnogim proročanstvima gdje se kaže da će doći Vješte Žene, Majke, Hraniteljice, Njegovateljice, Svjetlosnice – Žene Moći i othraniti Novo Doba na Zemlji. 

Orgazam – hrana Hrama Moći

Kako bismo mogle raditi Magiju, ali i manifestirati i poroditi išta, potrebno je hraniti svoj centar moći i puniti ga energijom. A najbolja hrana za naš organ moći jest – ORGAZAM! Nije loše, zar ne? 

Moja učiteljica je inzistirala da orgazmiram svakodnevno i svaki orgazam spremim u maternicu kako bih ojačala za prakse sanjanja. (Da, maternica je i naš organ za sanjanje.) 

Kada sam se izvježbala u sanjanju, osjetila sam da i ono hrani moju maternicu. Tada sam prvi puta povezala da je svjesno upravljati snom jednako kao i svjesno upravljati budnim stanje. Sve realnosti su poput raznih snova koje snivamo, i što smo duže u njima to nam se čine stvarniji. 

S ovom probavljenom spoznajom, moj hram moći je postao još snažniji i tada se mogao uhvatiti u koštac s učenjem o Četiri Vjetra. 

Četiri karaktera

Sjećam se kada sam prvi puta čula podjelu svih žena na četiri karaktera, četiri Vjetra, četiri Vješte Žene. Iako silno zanimljiva, smatrala sam je nerealnom. „Pa nema šanse da se sve žene mogu podijeliti na četiri karaktera. Postoji toliko bogatstvo raznolikosti..“  – rekla sam mojoj učiteljici. 

„Ni ne mogu.“ – s iskrom u očima i nježnim smiješkom, odgovorila je. „Ovo nisu četiri osobnosti na način na koji se osobnost shvaća u društvu. Društvo osobnost shvaća kao ono što mi nazivamo „uloga“. Takva osobnost je samo dio osobne priče, ono što nas drži zarobljenim u našoj maloj kutijici. Znanje o Četiri Vjetra oslobađa.“ 

Četiri Vjetra

Četiri Vješte Žene su četiri različita karaktera energetske jezgre. Svaka žena može koristiti Vjetar na dva načina. Prvi je kao podršku u kreiranju i manifestiranju. 

Drugi je kao… „- zastala je, a oči su joj više zaiskrile. 

„…Pa ajmo reći prijevozno sredstvo jedne vrste kojim možemo putovati u druge svjetove.“ 

Svaka Žena ima svoj Vjetar stoga postoje četiri tipa žene. Ženin vjetar je njezin saveznik koji joj ukazuje na njezino Svjetlo ali i na njezinu Tamu. I kako bi žena ovladala sobom, potrebno je da razumije svoj Vjetar i sklopi s njim savezništvo. Točnije veže ga u svoj kut. Zatim, s novostečenom snagom, veže sva ostala tri vjetra, svaki u svoj kut te ih može koristiti po želji. 

Koji sam ja smjer?

Prvi zadatak koji sam dobila jest bilo otkriti svoj smjer. Eh, nema ništa servirano na pladnju, svo znanje sam trebala sama iskopati i poroditi sama u sebi. Učitelj je ovdje kao svojevrsna babica koja ti pomaže u tom rađanju, ali ne može roditi umjesto tebe. 

Kroz nekoliko tjedana istraživanja, šamanskih putovanja i stajanja na raznim vjetrovima u prirodi, postalo mi je sasvim jasno da sam Sjever. Sjever je jedna od dvije vještica Dana. Sjeverni vjetar jest onaj koji energizira, daje snagu da napraviš i nemoguće pothvate. A Sjeverna Žena je utjelovljenje te Snage. 

Uskoro sam internalizirala i ostala tri vjetra. Te, kad je došao trenutak, svaka od ova četiri vjetra vezala u svoj kut. Vjetar Istoka, red i optimizam. Vjetar Zapada, fluidnost i emocije. Vjetar Juga, obilje i rast. 

Vjetar se vezat ne može

Sjećam se kada sam prvi puta dobila uputu od svoje učiteljice da „vežem“ moj prvi Vjetar. Naravno, nisam dobila metodu već samo uputu. Kažem naravno jer tada sam bila već daleko u svom treningu i „očekivalo se“ od mene da metodiku pronađem sama jer ću i sama biti učitelj. 

Sjećam se kao danas, na taj prvi glas o vezanju vjetra moj Đuro se izbezumio jer kako, pobogu, vezati vjetar! I u svoju obranu je počeo u mojoj glavi pjevati hit Crvene Jabuke: „Vjetar se vezat’ ne može, ni kada mora presuše. Vjetar se vezat’ ne može…“ Ovo sjećanje me uvijek od srca nasmije. Dragi Đuro, vječni šaljivac. 

Žene Moći

Usprkos Đurinoj racionalizaciji i podastiranju dokaza u obliku stihova Crvene Jabuke, vezala sam sva četiri vjetra i sada su svi oni moji saveznici.  I dalje je Sjever moj primarni saveznik jer moja energetska konstitucija je sjeverna. Vjetar Sjevera je uvijek tu za mene kako bi i najtamnije oblake raspuhao i razotkrio Svjetlost. 

Kasnije, Kreacija me ponovno spojila s još jednom rasnom ženom Juga – Sanjom Radović. Nadopunjujemo se kako se samo mogu nadopuniti Sjever i Jug. Bura i Jugo, Dan i Noć, dva vulkana s Balkana koja udruženim snagama svijetle, bude i transformiraju. I sada nas dvije pozivamo vas da vam predamo ovo znanje koje jedva čeka da ga živite: 

Pročitaj sve dosadašnje tekstove

Otključaj zaboravljena znanja u sebi!

Sanja piše o svojem putu u New York, prijestolnicu Magije, kao i o svojem putu upoznavanja…

Vriskom do Slobode!

Kako bismo osvijestili i osvijetlili sve što se u našem umu, egu i srcu krije, kako bismo razbili…

In Tarot Veritas

Sanja Radović, autorica najvećeg online tečaja Tarota na hrvatskom jeziku i začetnica Vesele…

Četiri smjera, četiri Vjetra, četiri Žene Moći

Četiri Vjetra bez iznimke utječu na svaku ženu. Ako osvijestimo taj utjecaj, tada nam je on pomoć na…

Od Kakica do Šljokica – Sveta alkemija

Ines iz SuperNaturalsa piše nam kako iz straha (ili bilo koje druge Tame) izvlači Dar. Otkriva nam…

Kako je nastao prvi balkanski festival magije i svjesnosti – MagMa 

Sanja iz SuperNaturalsa piše nam kako se manifestirala njezina želja da Ines, Sergio i ona gostuju…

Kako sam spoznala sedam lekcija crne magije

Moja prirodna sklonost vidjeti samo lijepo, inače jedan od glavnih magijskih moći Svjetlosnog…

4 thoughts on “Četiri smjera, četiri Vjetra, četiri Žene Moći”

  1. Lidija Šćurić-Antolković

    Draga Ines,
    Hvala ti na blogovima, na predavanjima, radionicama, i hvala tvojoj saveznici, Sanji, vještici juga❤️.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *