SuperNaturals

UVJETI

KORIŠTENJA

WEB STRANICA WEARESUPERNATURALS.COM

Udruga “Odgovorna misao” (dalje u tekstu: OM) vam omogućuje korištenje usluga i sadržaja web stranica SuperNaturals-a na web odredištu wearesupernaturals.com koje je regulirano ovim uvjetima korištenja. Korištenjem ovih web stranica i svih pridruženih stranica i servisa koji pripadaju wearesupernaturals.com domeni (dalje u tekstu: WeAreSupernaturals Web) smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima korištenja, te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju.

Sadržaj i usluge OM Weba te njihove promjene

OM svojim korisnicima pruža pristup različitim edukativnim materijalima.

OM zadržava pravo ukidanja kao i promjene izgleda, sadržaja i uvjeta korištenja WeAreSupernaturals Weba kao i svih servisa i podstranica koje su sastavni dio WeAreSupernaturals Weba bez obaveze prethodne najave. OM nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Prihvaćanjem ovih uvjeta korištenja korisnik se slaže da usluge WeAreSupernaturals Weba mogu uključivati reklame, obavijesti, poruke administratora i slične poruke WeAreSupernaturals Weba za redovito obavještavanje posjetitelja/korisnika WeAreSupernaturals Weba i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja WeAreSupernaturals Weba.

OM se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje WeAreSupernaturals Weba, za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja na WeAreSupernaturals Webu, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja Supernaturals Weba.

Registracija korisnika

Registracijom korisnik dobiva podatke o korisničkom računu – korisničko ime i lozinku. Korisnik je dužan čuvati podatke o korisničkom računu, te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neautoriziranim korištenjem svog korisničkog računa. Završetkom registracije korisnik prihvaća odgovornost za sve aktivnosti uzrokovane uporabom usluga WeAreSupernaturals Weba.

Obveze korisnika pri korištenju OM Weba

Korisnicima WeAreSupernaturals Weba nije dopušteno:

A) objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, pornografski, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,

B) objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,

C) lažno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,

D) manipuliranje informacijama u svrhu skrivanja porijekla sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga WeAreSupernaturals Weba,

E) objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,

F) objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja,

G) svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme,

H) korištenje, na bilo koji način, WeAreSupernaturals Weba za slanje odnosno poticanje širenja netraženih komercijalnih priopćenja (tzv. “spamanje”),

I) prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika.

OM zadržava pravo ukloniti sadržaj koji smatra nepodobnim ili ne odgovara ovim uvjetima korištenja kao i automatski ukinuti korisnički račun registriranog korisnika bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja odnosno kršenja ovih uvjeta korištenja.

Autorska prava

Sadržaj na WeAreSupernaturals Webu zaštićen je autorskim pravima. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na WeAreSupernaturals Webu ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka OM-a ili na bilo koji način koji može uzrokovati štetu OM-u ili bilo kojoj trećoj strani. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na WeAreSupernaturals Webu mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika i na njihovu vlastitu odgovornost uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Zaštita privatnosti i tajnost podataka

OM se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost svojih korisnika i posjetitelja WeAreSupernaturals Weba. OM će prikupljati osobne podatke korisnika/posjetitelja u skladu s važećim propisima. Navedeni podaci će se koristiti primjerice u svrhu informiranja korisnika o uslugama i sadržajima OM-a i WeAreSupernaturals Weba, boljeg uvida i razumijevanja potreba i zahtjeva korisnika OM-a i WeAreSupernaturals Weba kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja sadržaja i usluga OM-a i WeAreSupernaturals Weba.

Politika zaštite privatnosti

WeAreSupernaturals Web koristi tzv. kolačiće (eng. ‘cookies‘) kako bi bio u mogućnosti besplatno pružiti uslugu korisnicima s potpunim funkcionalnostima i što kvalitetnijim sadržajem. Kolačići predstavljaju skup podataka koje generira poslužitelj web stranica i koje web preglednik sprema na disk korisnika u obliku male tekstualne datoteke.

WeAreSupernaturals Web prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužne informacije o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica na tržištu i pritom koristi uslugu treće strane.

WeAreSupernaturals Web također može koristi kolačiće u svrhu oglašavanja vlastitih usluga i proizvoda te usluga i proizvoda svojih partnera koji bi korisnika usluge WeAreSupernaturals Weba mogli zanimati. Prikazivanje oglasa koje korisniku usluge WeAreSupernaturals Weba dostavlja OWeAreSupernaturals ili partner omogućuje se putem kolačića koje WeAreSupernaturals Web, odnosno treća strana može postaviti u web-preglednik korisnika.

Korisnik i/ili posjetitelj WeAreSupernaturals Weba uvijek može samostalno regulirati primanje kolačića putem postavki svojeg web-preglednika. OM isključuje svaku odgovornost za bilo kakav gubitak funkcionalnosti usluge WeAreSupernaturals Weba i kvalitete sadržaja na WeAreSupernaturals Webu u svim slučajevima odabira regulacije primanja kolačića od strane korisnika.

Korištenjem WeAreSupernaturals Weba smatra se da su korisnici i/ili posjetitelji u svakom trenutku upoznati i suglasni s ovim uvjetima korištenja, uključujući s odredbama o obradi podataka u vezi s kolačićima i mogućnostima glede iste.

Linkovi na druge web stranice i sadržaji dobiveni od korisnika

WeAreSupernaturals Web može sadržavati i dokumente, podatke, informacije kao i veze do drugih Internet stranica kreiranih od strane trećih osoba (linkovi) koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. OM nema nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim Internet stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane uz sadržaj na Internet stranicama kreiranim od strane trećih osoba.

OM nije odgovoran za sadržaj stranica oglašivača na WeAreSupernaturals Webu te ni za kakvu štetu nastalu reklamiranjem na WeAreSupernaturals Webu. Poslovni odnos između oglašivača i korisnika na WeAreSupernaturals Webu i izvan WeAreSupernaturals Weba isključivo se zasniva na poslovnom dogovoru oglašivača i korisnika te OM nije odgovoran za bilo kakvu moguću štetu proizašlu iz takvog poslovnog odnosa.

OM ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju korisnici te ne može garantirati točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja. U slučaju saznanja da neki sadržaj krši pravne propise RH ili narušava ugled OM-a ili WeAreSupernaturals Weba kao medija, OM zadržava pravo uklanjanja takvog sadržaja s WeAreSupernaturals Weba bez prethodne obavijesti. OM neće ni na koji način biti odgovoran za sadržaj ili gubitak i oštećenje sadržaja koje je nastalo zbog korištenja WeAreSupernaturals Weba. OM zadržava pravo da sadržaj koji objavljuju ili razmjenjuju korisnici WeAreSupernaturals Weba koristi u promotivne svrhe.

Ukidanje i zabrana korištenja usluga OM Weba

OM zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave ili/i objašnjenja. OM ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran.

Prenošenje sadržaja s OM Weba u drugim medijima

Tiskani i elektronički mediji mogu prenositi autorska djela s WeAreSupernaturals Weba, pod slijedećim uvjetima:

A) ukoliko autor nije izričito zabranio reproduciranje, distribuiranje te priopćavanje javnosti svojeg djela te ukoliko se autorsko djelo koristi u opsegu koji odgovara svrsi i načinu izvještavanja;

B) obvezno je prilikom reproduciranja, distribuiranja i/ili priopćavanje javnosti prenesenog autorskog djela u zaglavlju naznačiti izvor i autorstvo djela (wearesupernaturals.com),

C) obvezno je u tijelu teksta prenesenog autorskog djela naznačiti oznaku web stranice na kojoj se nalazi izvorni članak odnosno autorsko djelo koji se prenosi,

D) prilikom prenošenja autorskog djela nije dozvoljeno mijenjanje smisla, kao ni slobodna interpretacija teksta,

E) za objavljivanje odnosno reproduciranje, distribuiranje i/ili priopćavanje javnosti fotografije ili video zapisa izvorno postavljenih na WeAreSupernaturals Webu u drugim tiskanim i/ili elektroničkim medijima ili na drugim platformama potrebno je pravovremeno zatražiti pisanu suglasnost uredništva WeAreSupernaturals Weba

Ovi su uvjeti korištenja zadnji put izmijenjeni 18. travnja 2019. godine.